Vanaf zondag vertrekken we richting Esbjerg op uitnodiging van de DGI (Danish Gymnastics and Sports Associatons) en het NDPT (National Danish Performance Team).

Ze organiseren van 4 - 7 juli het 4-jaarlijks groots festival "Landsstaevne 2013" (Festival of Sports & Culture) dat elke 4 jaar in een andere gaststad wordt georganiseerd. In 2009 waren we in Holbaeck ook al van de partij en nu in 2013 zal het festival neerstrijken in Esbjerg.
Dit festival is het grootste sportevenement met shows, workshops & tornooien in 22 verschillende sporttakken. Het aantal festivaldeelnemers zal rond de 24.000 schommelen die samenkomen op dit event waar het draait om sport, het sociale aspect: samenhorigheid en plezier. Er is een openingsceremonie waar al deze deelnemers aan meedoen, er is een galashow waar een kleine 4000 Deense studenten in optreden (je kan het vergelijken met een mini openingsceremonie en show van een WK of EK voetbal. (http://www.isca-web.org/english/events/dgidanishfestivalofsportsandculture2009)
 
 

Naast de grote arena (Blue Haven Arena) voor de openingsceremonie, grote shows,... zijn er doorheen de stad allerlei podia (groot en kleiner) op pleinen,... waar optredens plaatsvinden.
 
Tijdens dit festival treden we op vrijdagavond op tijdens de "International Gym Night". Eén van de belangrijkere shows waar wij en 4 andere internationale groepen uit Australië, Ijsland, Japan en Duitsland en uiteraard een selectie van de beste acts uit de ganse show van het Deense Performaceteam een ganse show verzorgen.
Daags nadien treden we op met onze act op één van de podia op de pleinen.
 
Zondagavond - woensdag zijn er repetities voorzien met de andere groepen en teams voor die Gym Night, maar op woensdagnamiddag 3 juli zullen we met de internationale teams ook al 2x optreden in Esbjerg als promo, aankondiging van het festival.
 
We hebben er alvast zin in dit groots event en zijn dan ook al volop aan het trainen 
https://vimeo.com/68048917 (a new video that we made during practise, we're getting ready for it)