Enkele maanden geleden besloot ons demoteam om deel te nemen aan een Antwerpse talentenjacht 'A-Talent'. Deze talentenjacht werd georganiseerd in samenwerking met de Antwerp Giants en Precura Topvolley Antwerpen.

We moesten bij elk van de organiserende clubs zorgen voor entertainment voor de fans en dit deden wij met ons talent => springen! Begin maart mochten we al aan de slag in de Arenahal bij Precura met 4 shows en nu was het tijd voor onze Antwerpse Sporttempel. We trokken naar het heilige beton van de Lotto-Arena tijdens de playoff kwartfinale Antwerp Giants - Okapi Aalstar.

2 acts, 16 skippers en veeeeel supporters (we zijn eerlijk, ze kwamen niet allemaal exclusief voor ons ;-) vormden het concept voor deze avond. Het was niet enkel voor ons een belangrijke avond, je treedt immers niet elke dag op in de Lotto-Arena, maar indien de Giants verloren lagen ze uit de playoffs en betekende dit het einde van dit seizoen en de belgische competitie. Een ontspannende toets tijdens deze geladen wedstrijd was dus wel de opdracht!

Wij hadden uiteraard onze "Die hard - supporterskern" bij waaronder onze nieuwste lid, burgermeester Bart De Wever die op de 1ste rij zat bij onze demo's. De voorbije weken...


De voorbije weken dacht hij de uitvinder te zijn van "Antwerp United" als naam voor zijn project rond een nieuwe voetbalclub, maar RSC Rivierenhof zijn hieromtrent de echte pioniers.

Er wordt al enkele maanden gesproken over Sporting A, Antwerpen Europese Sporthoofdstad, dus trokken wij als "Rivierenhof United" naar de Lotto-Arena. We mochten immers 2 acts brengen en op zo'n immens basketveld heb je veel plaats. Hierdoor fusioneerden we B- en A-demoteam en samen (16 springers) vulden we het veld en entertainden we tijdens de 1ste time-out van de wedstrijd talloze supporters op de beats van 'Drop it Low'. Zo'n time-out is natuurlijk heel kort, dus het was minstens even vermoeiend op het veld op te sprinten, zwaaien en terug weg te lopen, dan die 50s zelf te springen.

Nadien kregen we echter nog genoeg kansen om ons gigantisch te vermoeien tijdens de "Half Time Show". Voor deze talentenjacht enkel het beste, dus brachten we een mix van onze 2 demonstraties in een 7min. show (Bounce feat. Hello). Aangezien de time-out die we sprongen slechts 5 min. voor onze Half Time Show was, werd het voor de meisjes nog een recordpoging om in die tijd zich om te kleden: panty's, kousen, topje, hemdje, demoschoenen,... (je moet het zelf maar eens proberen in een toptijd van 2:30 :-)). Even nog touwen meenemen en snel terug naar de vloer. 7 min springen, genieten & afzien, maar demo geslaagd en nu hopen op vele stemmen :-)

De Wever zag dat het goed was, stond recht en sloot deze demo af met zijn woorden:

Nil Volentibus Arduum                                                                       (niets is moeilijk voor hen die willen)

(en toen ging hij ene drinken :-))

 

P.S.: De Giants verloren jammer genoeg de wedstrijd deze Aalstar, ondanks vele steun en cheers van Joke & Kelly tijdens de 2de helft(zelfs live te bewonderen geweest op ATV). Voorts bleek supporteren nog gevaarlijker te zijn dan springen, want na de demo vielen er slachtoffers. In éénzelfde moment waren Kelly & Joke bijna een been kwijt en Eva gooide haar cola in haar eigen gezicht. Een supporter kan al eens verschieten als er plots een basketspeler van 2m tegen de boarding duikt en vervolgens tot tussen u benen vliegt :-)